På bio just nu – Husdjurens hemliga liv

Foto sf.se
Foto sf.se

Moviebox.se rekommenderar denna animerade barnfilmen som kan ge filmkvällen ett gott skratt samt lite spänning. Som det låter på titeln så handlar filmen om husdjurens hemliga liv. Den 90 minuter långa filmen börjar med att hunden Max, vilket är favorithusdjuret, får sitt liv förstört när hans matte kommer hem med en stor blandras som heter Duke och dessutom är ouppfostrad. Hunden Max liv kan inte bli värre och såklart uppkommer en hel del bråk och gräl. Dock uppkommer det en händelse i filmen då Duke och Max tvingas lägga sina dispyter bakom sig och ta tag i riktiga problem. En vit kanin vid namn Snöboll startar en armé för alla husdjur som har blivit övergivna av deras ägare. Deras plan är att förstöra och hämnas på alla husdjur som inte blivit övergivna av deras ägare.

Filmens orginaltitel på engelska är The Secret Life of Pets och kommer från Universal Pictures vilket är en stor och vanlig utgivare av filmer. Filmen är tecknad och kom ut 2016. Regissörena är Chris Renaud och Yarrow Cheney. Filmen är gjord av samma människor som gjorde Dumma Mej vilket blev en stor succé både utomlands och i Sverige.

Genrerna för filmen är komedi, animerad och familjefilm vilket passar otroligt bra för en mysig fredagskväll för hela familjen när filmen kommit ut. åldersgränsen är från 7 år. Rekomnederad ålder för att förstå filmen, då det inte händer något skrämmande. Just nu går den på bio. Den har fått 3/5 F av Filmtipset.

Det vi på Moviebox.se gillar med filmen är att den har en komisk sida men även en betydande handling och en spänning. Man förstår filmen lätt och den har ett tydligt budskap vilket är viktigt trots att det är en barnfilm och att den är animerad. Animerade filmer kopplar man oftast med barnfilmer men det finns undantag för vuxna filmer som även är animerade. Det brukar oftast vara komedier. Det som är roligt som även innefattar denna film är att eftersom den har en bra handling och en bra story samt att den är gjort av bra regissörer som tidigare har gjort filmen som slagit i genom. Är att många vuxna även gillar att titta på filmen då den är bra från både barn och vuxnas synvinkel. Dom vuxna som i många fall förstår mer än barn kan se det roliga i barnfilmen och se den tillsammans med sina barn och ha det som ett av alla andra sätt att umgås. Det är en viktig del i barnens liv at umgås med ens föräldrar och film kan absolut vara en bra grej. Samt att få ett skratt i vardagen eller på kvällen eftersom Husdjurens hemliga liv är en komisk film som även har en visst allvar i sig vilken ger den perfekta kombinationen till en lyckad film. Dessutom så är dom tecknade och animerade figurerna väldigt bra gjorda även fast dom inte ser verkliga ut så är det en bra gjord film där man har tänk i alla plan.