Netflix – streaming av filmer och serier

Vid det här laget tror vi från Moviebox.se att dom flesta har hört talas om Netflix. Men många kanske inte riktigt vet vad det innebär eller inte tycker det är värt? Jo. Här på Moviebox.se tycker vi att Netflix är en fantastisk sida där du kan hitta framförallt mycket serier som inte finns på motsvarande streaming sidor, exempelvis Viaplay eller liknande. Netflix har tusentals filmer och serier, dock är inte Netflix den streaming sida som tar in nya filmer snabbast efter dom har släppts. Det beror i och för sig på olika saker och är olika från film till film såklart. Däremot så har Netflix ett otroligt enkelt system där du kan ha flera användare på samma abonnemang, du ändrar enkelt språk på undertexten och det bästa av allt, kvalitén är oslagbar. Dom flesta filmerna och serierna på Netflix kan du streama i HD och du slipper all reklam. Hur skönt är inte de? Reklam är ju det värsta som finns när man är mitt inte i det mest spännande på hela serien eller filmen, och så avbryts allt för det ska komma reklam. Dessutom finns Netflix som en ”app” på Apple TV:n så du enkelt kan logga in med dina inloggningsuppgifter och koppla upp dig på din tv hemma. Du kan såklart kolla Netflix på ställen som i mobilen, surfplattan eller datorn. Utöver dom vanliga ställena så kan du streama filmer och serierna från Netflix även på ditt Playstation 3 eller 4, Xbox 360 eller One, Nintendo 3DS, Chrome OS, Chromecast, vanligt Wii och Wii U samt Windows. Dom här ställena gäller i norden, det finns ytligare några ställen men dom bara fungerar i Nordamerika.

Som du läste precis så kan man ha flera olika användare på samma abonnemang, alltså flera olika enheter. Exakt hur många enheter du kan ha beror på ditt abonnemang och för hur många du betalar för.

Nedan ser ni en reklamfilm, trailer för en av de senaste serierna på Netflix.

En viktig detalj för dig som reser mycket är att Netflix går att streama i alla länder i hela världen förutom Kina. En viktig detalj för er alla som vill eller har skaffat Netflix är att den lägsta anslutningshastigheten du kan ha för att kolla på Netflix är 0,5 megabit per sekund. Desto snabbare uppkoppling och mer megabit per sekund du har, desto bättre bildkvalité får du.

Är du tveksam över Netflix, utbudet eller om du inte kommer gilla streming sajten så kan du såklart prova gratis i en månad och kolla obegränsat på alla filmer och serier som finns på Netflix. Om du då gillar Netflix och vill fortsätta ditt abonnemang behöver du inte göra någonting. Betalningarna sker en gång i månaden på det datumet som du registrerade dig och skaffade ditt abonnemang. Däremot om du vill avsluta efter din provmånad får du avregistrera dig innan nästa månad har börjat för att undvika eventuella kostnader för månaden därpå.

Netflix grundades 1997 av Reed Hastings, Jr. och Marc Randolph. Deras huvudkontor ligger nu i Los Gatos, Kalifornien, USA. det amerikanska streming företaget omsatte ungefär 4,4 miljarder amerikanska dollar under år 2013.