Cyberserien Mr Robot

Från och med den 1 juli 2016 kan man streama den kända serien Mr Robot i Sverige. Både Viaplay och HBO Nordic har den populära serien att visa. Vi på Moviebox.se skulle beskriva den såhär:

Under dagtid Rattar huvudpersonen Elliot cybersäkerhet på ett företag vid namn Allsafe Security. Under dom mörkare timmarna på dygnet är han en väldigt kunnig hacker, som kan en aning för mycket om högt uppsatta bolagsdirektörer för deras eget bästa. Ganska klassisk blandning och förutsättning. Det blir ännu mer klassiskt när Elliot utrycker sig:

Vad jag är påväg att berätta är superhemligt. Det finns en stark grupp av människor där ute som i hemlighet styr världen. Jag pratar om personerna som ingen vet om. Personerna som är osynliga. Toppen av en 1 procent av världens människor. Personerna som spelar mer än bra utan tillstånd. Och nu tror jag att de är efter mig.

Såklart så går det inte speciellt lång tid innan Ellitos båda världar korsar varann. Fortsättningen innebär ovanligt snabbt drama om att åter igen fördela tillgångar som inte är ett drömscenario i den digitala världen.

Filmen håller ett högt tempo från början så det gäller att hänga med. Det är ingen rulle man bara sätter på och halvsover lite lätt till, kollar Facebook eller jobbar. Här krävs full koncentration från början till slut. Det som är ett plus för den här serien är även att an genomskådar inte filmen speciellt lätt då det alltid sker någon oväntat och många ”aha-upplevelser”.

Vi från Moviebox.se tycker att serien Mr. Robot lyckas för en gångs skull får vi som kollar på serien att känna oss smarta. Det är långt ifrån dåligt. Liksom hur roligt är det att kolla på en mysteriefilm där man inte hänger med, förstår ingenting och det är en osammanhängande handling? Inte alls. Därav tycker vi på Moviebox.se att MR. Robot serien är en av dom bättre där även bra skådespelare medverkar. Även det gör ju filmer och serier generellt intressantare när man vet att bra skådespelare har valt jobbet till den här filmen, samt att filmbolaget har haft råd att betala skådespelarna. Bara det säger ju att filmen eller serien har något bra i sig. Sen kan såklart filmen eller serien vara bra gjord men att man själv inte gillar genren eller handlingen, men det är upp till en själv. Hur som helst så bjuder serien verkligen in alla oss tittare på Mr. Robots resa och vi blev helt sålda efter första avsnittet.